Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stekt fiskfilé med smörig rödbetssås och pepparrot

Recept på stekt fiskfilé med rödbetssås och pepparrot. Såsen som serveras till fisken ser kanske ut som en dessertsås men den har en god smak av rödbeta och smör vilket passar perfekt till mild fisk och stingig pepparrot.

Stekt fiskfilé med smörig rödbetssås och pepparrot
Stekt fiskfilé med smörig rödbetssås och pepparrot
Stekt fiskfilé med smörig rödbetssås och pepparrot
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 500 gfilé av vit fisk- t ex kolja
  • 800 gpotatis
  • 1gul lök
  • 1,5rödbetor- kokta, + 1,5
  • 1 bitpepparrot- ca 10 cm
  • 200 gsugar snaps
  • 1 asksmörgåskrasse
  • smör
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt den rinna av och pressa eventuellt potatisen genom en potatispress.

  2. Skala och finhacka löken. Lägg den i en kastrull och häll på 2 dl vatten och 1 msk vinäger. Låt koka tills det mesta av vätskan kokat bort. Ta kastrullen åt sidan och mixa i 100 g smör, lite i taget, med stavmixer. Skär 1 1/2 rödbeta i bitar och mixa ner dem i såsen. Krydda med 3/4 tsk salt och 1 krm peppar.

  3. Skär 1 1/2 rödbeta i små tärningar. Skala och finriv pepparroten. Koka     ­sugar snapsen i lättsaltat vatten ca 2 min.

  4. Krydda fisken med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Stek filéerna i 25 g smör ca 2 min på varje sida. Lägg fisken på ett fat och strö över hackad rödbeta, pepparrot och klippt smörgåskrasse.

  5. Servera fisken med potatis, sås och sugar snaps.

Vad tyckte du om receptet?