Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stekt fisk med squashfjäll och het gazpacho

Squashfjällen är mest en lek för ögat, som gör fisken lite roligare för barnen. Den färdiga tomatsåsen kryddas upp och hälls runt omkring. Allt lagas sedan i ugnen. Lätt och enkelt.

Stekt fisk med squashfjäll och het gazpacho
Stekt fisk med squashfjäll och het gazpacho
Stekt fisk med squashfjäll och het gazpacho

Ingredienser

  • 500 gtorskfiléer
  • 1 tsksalt
  • 2 krmvitpeppar
  • 1 tskbasilika
  • 0,5squash- i tunna skivor
  • 1 tskolivolja

Gazpacho

  • 0,5squash- liten
  • 1kelda tomat- & paprikasås
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 1 tskrödvinsvinäger
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmcayennepeppar

Till garnering

  • bladpersilja

Till servering

  • potatis- kokt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Lägg fisken i en ugnssäker form. Salta, peppra och strö på basilika. Lägg squashskivorna som taktegel ovanpå fisken. Pensla med olivolja.

  3. Skär squashen i små bitar och blanda den med Keldasåsen. Pressa ner en vitlöksklyfta, tillsätt vinäger, salt och peppar. Häll tomatblandningen runt fisken och ställ in i ugnen ca 25 minuter.

  4. Garnera med bladpersilja och servera med kokt potatis.

Vad tyckte du om receptet?