Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stekt fisk med potatis- och fänkålspytt

En smakrik rätt som går snabbt att laga. Till serveras en sås av balsamvinäger. Den ger både sötma och syra till rätten. Receptet är för 1 person men är enkelt att dubbla flera gånger.

Stekt fisk med potatis- och fänkålspyttStekt fisk med potatis- och fänkålspyttStekt fisk med potatis- och fänkålspytt

Ingredienser

  • 2,5 dlpotatis- fryst tärnad
  • 50 gfänkål
  • 0,5 litengul lök
  • 0,5 msksmör
  • 2 krmsalt
  • 130 gsej
  • 1 msksmör
  • 1 krmsalt
  • 0,5 krmpeppar
  • 1 dlgourmetsallad

Sås

  • 1 mskströsocker
  • 1 mskbalsamvinäger
  • 0,5 mskkycklingfond
  • 1 dlvatten
  • 0,5 krmsvartpeppar
  • 1 krmsalt
  • 1 tskMaizenaredning- brun
  • 1 msksmör

Gör så här

  1. Börja med såsen: Smält sockret i en liten kastrull tills det är ljusbrunt. Passa noga, det bränns fort. Dra kastrullen åt sidan och häll i balsamvinäger, fond och vatten. Koka upp såsen och låt sjuda 3 min. Smaka av med peppar och salt. Red med maizena som strös i under vispning. Vispa eventuellt i smör strax före servering.

  2. Skölj och tärna fänkålen, skala och hacka löken. Hetta upp smör i en liten stekpanna och fräs löken mjuk. Tillsätt fänkål och potatis. Stek tills potatisen fått färg och blivit genomvarm. Krydda med 2 krm salt. Lägg upp på tallrik och håll varm.

  3. Lägg eventuellt en liten klick smör i den varma stekpannan. Salta och peppra den halvtinade fisken. Stek ca 3 min på var sida. Lägg fisken ovanpå pytten. Hetta upp såsen och visp eventuellt i smör. Häll sås runt pytten och avsluta med en handfull sallad på toppen.

Vad tyckte du om receptet?