Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 19g
Protein: 47g
Kolhydrater: 32g
Recept på frasig stekt fiskfilé med potatis och ansjovisröra. Stekt fisk med ansjovisröra är salt och gott. Dubbelpanerad fisk tar lite tid att göra men är väl värd besväret! Servera med nyttiga spenatblad.
Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Skär fiskfiléerna i jämntjocka bitar. Krydda dem runt om med 1 tsk salt. Vänd dem i mjöl, doppa dem därefter i uppvispat ägg och vänd dem sist i ströbröd. Stek bitarna i 2 msk smör ca 3 min på varje sida, beroende på fiskens tjocklek.
Låt ansjovisen rinna av. Skala och finhacka 1/2 lök. Blanda ansjovis, lök och kesella.
Stek potatisen i 1 msk smör ca 2 min. Blanda ner spenat och krydda med 2 krm salt. Skala och strimla 1/2 rödlök och strö över den.
Servera fisken med potatis- och spenatblandning och en klick ansjovisröra.