Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stekt fasanbröst med svamp, syltade nypon och fikon

Stekt fasanbröst med svamp, syltade nypon och fikon
Stekt fasanbröst med svamp, syltade nypon och fikon
Stekt fasanbröst med svamp, syltade nypon och fikon
Thomas Carlen

Ingredienser

  • 4fasanbröst
  • salt- svartpeppar
  • 1 msksmör

Skysås

  • 2 dlvatten
  • 1 mskkalvfond
  • 1 mskMaizenaredning- brun
  • salt- peppar

Svamp

  • 1gul lök- liten finhackad
  • 100 gkantareller
  • 100 gtrattkantareller
  • 100 gskogschampinjoner
  • 50 gsmör
  • salt- svartpeppar
  • timjan

Servera med

  • nypon- syltade (se recept)
  • 2fikon- färska
  • potatis- ugnsrostad

SYLTADE NYPON

  • 5 dlnypon
  • 1 dlvatten
  • 2 mskättiksprit- 12 procent
  • 1,5 dlströsocker
  • 1kanelstång
  • 5svartpepparkorn
  • 0,5 tsksenapsfrön- gula

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Ansa och dela kantareller och trattkantareller genom att riva isär dem. Skär skogs-champinjonerna i klyftor. Fräs lök och svamp mjuk i smör i en stekpanna. Salta och smaksätt med svartpeppar och timjan.

  2. Torka av fasanbrösten. Salta och peppra köttet och bryn dem runt om i en stekpanna. Lägg över i ugnssäker form och stek i ugn, cirka 8 minuter. Köttet får inte bli hårt. Låt köttet vila 10 minuter, innan det skärs upp.

  3. Häll 2 dl vatten i stekpannan och koka upp. Sila skyn i en kastrull. Tillsätt 1 msk kalvfond och red av med brun redning och koka 3 minuter under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Servera fasanbröstet ovanpå en bädd av svampen, ringla över skysås och servera med klyftor av färska fikon, syltade nypon och ugnsrostad potatis.

  4. Ta bort skaft och blomfästen från nyponen. Dela dem och kärna ur med en liten sked. Skölj dem väl.

  5. Koka upp vatten, ättikssprit, socker, kanel, svartpepparkorn och gula senapsfrön.

  6. Lägg i nyponhalvorna och låt dem småkoka under lock, cirka 30 minuter.

  7. Häll upp i ren varm glasburk. Sätt på lock och låt svalna. Förvara i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök