Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stekt falukorv med pepparrotssås

Recept på stekt falukorv med kokt potatis, pepparrotssås och gröna ärter.

Stekt falukorv med pepparrotssås
Stekt falukorv med pepparrotssås
Stekt falukorv med pepparrotssås
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 400 gfalukorv- (18 % fett)
  • 0,5 msksmör

Sås

  • 1pepparrot- bit färsk (ca 6 cm)
  • 2 msksmör
  • 2 mskvetemjöl
  • 3 dlmjölk
  • 1 msksenap
  • 0,5 tsksalt

Tillbehör

  • 600 gpotatis
  • 2 mskpepparrot- finriven
  • 250 ggröna ärter

Gör så här

  1. Pepparrotssås: Skala och finriv pepparroten. Smält smöret i en kastrull. Vispa i mjölet. Fräs under omrörning 1 minut.

  2. Späd med mjölken, lite i taget, under vispning. Låt koka ca 3 min. Smaka av med 2 msk pepparrot, senap och salt.

  3. Skiva korven och stek den 2 min på varje sida i smör en stekpanna med släpplätt- beläggning.

  4. Servera korven med sås, kokt potatis, extra riven pepparrot och gröna ärter.

Vad tyckte du om receptet?