Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stekt couscous- och grönsakssallad med fetaost & myntayoghurt

Vegomat som ingen kan motstå, jag lovar!

Stekt couscous- och grönsakssallad med fetaost & myntayoghurt
Stekt couscous- och grönsakssallad med fetaost & myntayoghurt
Stekt couscous- och grönsakssallad med fetaost & myntayoghurt
Annika Broman

Ingredienser

  • 2,5 dlcouscous- + 5 dl vatten
  • 1 litenaubergine
  • 1 litensquash
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • olivolja- att steka i
  • salt
  • 0,5grönsaksbuljongstärning
  • 1 pktbönor- med små vita
  • 75 gspenatblad- färska
  • 1,5 dloliver- svarta med kärna
  • 100 gfetaost- avrunnen tärnad
  • 1 mskcitron- cirka pressad

Myntayoghurt

  • 3 dlturkisk yoghurt
  • 0,5 dlmynta- finhackad färsk
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka upp vattnet till couscousen. Salta. Tillsätt couscousen och låt den dra under lock i 10 minuter. Låt couscousen svalna.

  2. Skär aubergine och squash i tunna skivor, dela dem som halvmånar. Hacka löken och pressa vitlöken.

  3. Stek alltsammans i omgångar i ganska rikligt med olivolja i en stor stekpanna. Det är viktigt att aubergine och squash är mjuka. Salta.

  4. Tillsätt couscousen och stek den samtidigt som du rör, det gör inget om den får lite stekskorpa - det är bara gott. Smula ner buljongtärningen.

  5. Skölj bönorna ordentligt och rör ner dem tillsammans med spenat­blad, oliver, fetaost och pressad citron.

  6. Blanda yoghurt, mynta, salt och peppar till en röra. Servera couscous­salladen med myntayoghurten.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök