Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på stekt brysselkål med lingonmajonnäs och smulor på tunnbröd. Lingonpulver finns i bland annat välsorterade hälsokostbutiker.
Majonnäs: Passera lingonen. Blanda med sockret. Lägg äggula, senap, pressad vitlök och vinäger i en matberedare. Droppa i oljan under mixning. Mixa i lingonpurén. Krydda med salt.
Smulor: Skär tunnbrödet i bitar. Hetta upp oljan till 180°. Fritera brödet tills det fått gyllene färg. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
Mixa tunnbrödet hastigt i matberedare. Blanda ner timjan och lingonpulver.
Ansa brysselkålen och koka i saltat vatten ca 5 min. Skala och koka löken ca 5 min. Häll av vattnet och torka kål och lök med hushållspapper.
Halvera brysselkålen. Stek kål och lök i smör i en stekpanna ca 5 min. Krydda med socker, salt och peppar.
Lägg brysselkål och lök på ett fat. Klicka på majonnäsen och garnera med brödsmulor och örter.