Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stekt brysselkål med lingonmajonnäs och smulor på tunnbröd

Recept på stekt brysselkål med lingonmajonnäs och smulor på tunnbröd. Lingonpulver finns i bland annat välsorterade hälso­kostbutiker.

Stekt brysselkål med lingonmajonnäs och smulor på tunnbröd
Stekt brysselkål med lingonmajonnäs och smulor på tunnbröd
Stekt brysselkål med lingonmajonnäs och smulor på tunnbröd
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 gbrysselkål
  • 200 gpärllök
  • 2 msksmör
  • 1 mskströsocker
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Majonnäs

  • 1 dllingon
  • 2 tskströsocker
  • 2äggulor
  • 1 mskdijonsenap
  • 0,5vitlöksklyfta
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 2 dlrapsolja
  • 2 krmsalt

Smulor

  • 1 skivatunnbröd- mjukt
  • 5 dlrapsolja
  • 2 msktimjan- hackad
  • 0,5 tsklingonpulver

Garnering

  • örter- t ex timjan

Gör så här

  1. Majonnäs: Passera lingonen. Blanda med sockret. Lägg äggula, senap, pressad vitlök och vinäger i en matberedare. Droppa i oljan under mixning. Mixa i lingonpurén. Krydda med salt.

  2. Smulor: Skär tunnbrödet i bitar. Hetta upp oljan till 180°. Fritera brödet tills det fått gyllene färg. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.

  3. Mixa tunnbrödet hastigt i matberedare. Blanda ner timjan och lingonpulver.

  4. Ansa brysselkålen och koka i saltat vatten ca 5 min. Skala och koka löken ca 5 min. Häll av vattnet och torka kål och lök med hushållspapper.

  5. Halvera brysselkålen. Stek kål och lök i smör i en stekpanna ca 5 min. Krydda med socker, salt och peppar.

  6. Lägg brysselkål och lök på ett fat. Klicka på majonnäsen och garnera med brödsmulor och örter.

Vad tyckte du om receptet?