Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stekt ankbröst
 med ugnsrostad potatis och skysås med apelsin

Du kan börja med att steka potatisen i ugnen i 25 minuter i 250 grader. Sänk sedan värmen till 150 grader och håll potatisen varm i nedre delen av ugnen medan du steker ankbrösten i övre delen.

Stekt ankbröst
 med ugnsrostad potatis och skysås med apelsin
Stekt ankbröst
 med ugnsrostad potatis och skysås med apelsin
Stekt ankbröst
 med ugnsrostad potatis och skysås med apelsin
PERNILLA WÄSTBERG

Ingredienser

  • 2ankbröst
  • smör
  • salt
  • peppar
  • 5 dloxbuljong- stark
  • 1 mskmajsstärkelse (Maizena)
  • 2 mskapelsin- pressad
  • 1 mskapelsinskal- rivet
  • salt- lite o peppar
  • 1 kgdelikatesspotatisar- små (säljs färska i påse)
  • olivolja
  • flingsalt

Gör så här

  1. Ugnsrostad potatis: Skölj och dela potatisarna i två bitar. Lägg dem i en smord form.

  2. Ringla olivolja över och strö över flingsalt.

  3. Stek i ugn 250 grader i cirka 25 minuter tills potatisarna känns mjuka och har fått lite färg.

  4. Stekt ankbröst: Stek ankbrösten i smör i en stekpanna så att de blir fint brynta runt om. Salta och peppra i slutet.

  5. Ställ in köttet i ugnen i 150 grader i cirka 15 minuter.Kontrollera att köttet är klart och ta ut det. Ankbröstet kan vara något rosa men får inte vara blodigt.

  6. Låt köttet vila i 5-8 minuter innan du skär upp det i skivor och serverar det.

  7. Skysås med apelsin: Koka och vispa buljongen. Rör ut majsena i lite vatten i en skål bredvid och häll i den kokande skyn under vispning.

  8. Låt koka så smått i någon minut.

  9. Häll i pressad apelsinsaft och apelsinskal. Smaka av med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök