Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Du kan börja med att steka potatisen i ugnen i 25 minuter i 250 grader. Sänk sedan värmen till 150 grader och håll potatisen varm i nedre delen av ugnen medan du steker ankbrösten i övre delen.
Ugnsrostad potatis: Skölj och dela potatisarna i två bitar. Lägg dem i en smord form.
Ringla olivolja över och strö över flingsalt.
Stek i ugn 250 grader i cirka 25 minuter tills potatisarna känns mjuka och har fått lite färg.
Stekt ankbröst: Stek ankbrösten i smör i en stekpanna så att de blir fint brynta runt om. Salta och peppra i slutet.
Ställ in köttet i ugnen i 150 grader i cirka 15 minuter.Kontrollera att köttet är klart och ta ut det. Ankbröstet kan vara något rosa men får inte vara blodigt.
Låt köttet vila i 5-8 minuter innan du skär upp det i skivor och serverar det.
Skysås med apelsin: Koka och vispa buljongen. Rör ut majsena i lite vatten i en skål bredvid och häll i den kokande skyn under vispning.
Låt koka så smått i någon minut.
Häll i pressad apelsinsaft och apelsinskal. Smaka av med salt och peppar.
Recept från Mitt kök