Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stekt ankbröst med jordnötssås, sallad och friterade nudlar

Recept på stekt ankbröst med hoisin- och jordnötssås, primörsallad och nudlar.  Ankbröst hittar du i frysdisken. Nudlarna som används till detta recept är de tunnaste som finns, de som liknar trådar. Lägg ner hela nudelknytet på en gång i den heta oljan och stå beredd, det går fort.

Stekt ankbröst med jordnötssås, sallad och friterade nudlarStekt ankbröst med jordnötssås, sallad och friterade nudlarStekt ankbröst med jordnötssås, sallad och friterade nudlar
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 2ankbröst- (à ca 350 g)
  • 1 tsksalt
  • 2 krmnymald svartpeppar

Jordnötssås

  • 1 dlsaltade jordnötter
  • 2 dlhoisinsås
  • 2 mskrisvinäger
  • 2 mskyuzujuice
  • 1 tsksambal oelek

Nudlar

  • 60 grisnudlar- (vermicelli)
  • 2 dlrapsolja

Primörsallad

  • 500 gprimörmorötter
  • 250 gvitkål- färsk
  • 1zucchini
  • 1gurka
  • 3 msklime- pressad
  • 2 mskolivolja
  • 0,75 tsksalt
  • 2 krmnymald svartpeppar

Garnering

  • 1 krukakoriander

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Skär ett rutmönster i skinnet på ankbrösten och krydda dem med salt och peppar. Lägg brösten med fettsidan ner i en kall stekpanna och stek tills skinnsidan är knaprig, i ca 4 min. Vänd och stek andra sidan, i ca 2 min. Lägg ankbrösten i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen till 68° innertemperatur, i ca 20 min. Låt köttet vila i ca 10 min.

  2. Sås: Finhacka jordnötterna. Vispa samman nötter, hoisinsås, vinäger, yuzu och sambal.

  3. Nudlar: Hetta upp oljan till 160° i en gryta. Lägg nudlarna i den heta oljan, de sprakar upp och sväller rejält på i ca 3 sek så var beredd med en pincett för att ta upp dem. Låt nudlarna rinna av på hushållspapper.

  4. Sallad: Skala och finstrimla morötterna, gärna med en strimmelskalare. Finstrimla kål och zucchini men släng bort kärnhuset på zucchinin. Hyvla gurkan med en osthyvel, släng bort kärnhuset. Lägg alla grönsaker i en stor skål och vänd ihop med lime, olja, salt och peppar.

  5. Skär ankbrösten i skivor. Servera med sallad, nudlar och jordnötssås. Garnera med koriander.

Vad tyckte du om receptet?