Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på stekt ankbröst med hoisin- och jordnötssås, primörsallad och nudlar. Ankbröst hittar du i frysdisken. Nudlarna som används till detta recept är de tunnaste som finns, de som liknar trådar. Lägg ner hela nudelknytet på en gång i den heta oljan och stå beredd, det går fort.
Sätt ugnen på 150°. Skär ett rutmönster i skinnet på ankbrösten och krydda dem med salt och peppar. Lägg brösten med fettsidan ner i en kall stekpanna och stek tills skinnsidan är knaprig, i ca 4 min. Vänd och stek andra sidan, i ca 2 min. Lägg ankbrösten i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen till 68° innertemperatur, i ca 20 min. Låt köttet vila i ca 10 min.
Sås: Finhacka jordnötterna. Vispa samman nötter, hoisinsås, vinäger, yuzu och sambal.
Nudlar: Hetta upp oljan till 160° i en gryta. Lägg nudlarna i den heta oljan, de sprakar upp och sväller rejält på i ca 3 sek så var beredd med en pincett för att ta upp dem. Låt nudlarna rinna av på hushållspapper.
Sallad: Skala och finstrimla morötterna, gärna med en strimmelskalare. Finstrimla kål och zucchini men släng bort kärnhuset på zucchinin. Hyvla gurkan med en osthyvel, släng bort kärnhuset. Lägg alla grönsaker i en stor skål och vänd ihop med lime, olja, salt och peppar.
Skär ankbrösten i skivor. Servera med sallad, nudlar och jordnötssås. Garnera med koriander.