Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stekt abborre

Underbar insjöfisk, vacker och god.

Stekt abborre
Stekt abborre
Stekt abborre
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 1,2 kgabborrfilé- cirka, fjällad med skinnet kvar (cirka 150 g fisk per portion)
  • smör- + lite rapsolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Salta lite på fisken och stek sedan i smör med skinnsidan ned tills gyllene. Vänd på fisken och låt steka färdigt tills köttet börjar vitna. Känn gärna med potatissticka att man kan sticka genom köttet.

  2. Ta ett varv med pepparkvarnen och toppa gärna med lite flingsalt.

  3. Lägg upp på ett förvärmt uppläggningsfat.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök