Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stekt abborre och kräftpanna med kantareller

Festmåltid. Nystekt abborrfilé och en lyxig sommarpanna med kräftstjärtar, kantareller och färskpotatis. Kan det bli så mycket godare?

Stekt abborre och kräftpanna med kantareller
Stekt abborre och kräftpanna med kantareller
Stekt abborre och kräftpanna med kantareller
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 600 gabborrfiléer- byxade
  • 1 tsksalt
  • 0,5 dlrågmjöl
  • smör- till stekning

Pannan

  • 300 gkantareller
  • 200 glökar- små färska eller steklökar
  • smör
  • 1 krmkumminfrön- nystötta
  • flingsalt
  • vitpeppar- nymald
  • 2 dlvatten
  • 0,5 sthönsbuljong- tärning
  • 2,5 dlmellangrädde
  • 500 gfärskpotatis- nykokt
  • 1 burkkräftstjärtar i lag- 360 g
  • 0,5 dldill- hackad

Gör så här

  1. Ansa kantarellerna och skär de större svamparna i mindre bitar. Skala löken och behåll den hel.

  2. Stek svamp och lök i smör tills löken mjuknar, utan att det tar färg. Strö över kummin, salt och peppar.

  3. Tillsätt buljong och grädde och låt pannan koka ihop. Blanda i potatisen och fortsätt koka några minuter.

  4. Vänd ner avrunna kräftstjärtar och dill.

  5. Salta fisken och vänd den i rågmjöl. Stek fisken gyllenbrun i smör, cirka 3 minuter per sida.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök