Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 19g
Protein: 33g
Kolhydrater: 28g
Recept på stekt abborre med blandade betor. Såsen på brynt smör, salladslök och balsamvinäger passar även till annan stekt fisk.
Skala och skär betorna i ca 1 cm tjocka skivor. Koka rödbetorna i en kastrull och de andra betorna i en annan kastrull i lättsaltat vatten tills de är mjuka.
Hacka timjanen. Låt betorna rinna av och blanda dem med timjan, honung, olivolja och 1 tsk flingsalt.
Ansa och strimla salladslöken. Skär bort eventuella ben från fisken. Krydda fisken med 1 tsk flingsalt och peppar. Stek den i 1 msk smör i en stekpanna ca 2 min på varje sida. Ta upp fisken på ett fat så länge.
Bryn smöret i stekpannan. Tillsätt salladslök och vinäger. Servera fisken med det brynta smöret och betor.