Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stekt abborre med timjanbetor och brynt smör

Recept på stekt abborre med blandade betor. Såsen på brynt smör, salladslök och balsamvinäger passar även till annan stekt fisk.

Stekt abborre med timjanbetor och brynt smörStekt abborre med timjanbetor och brynt smörStekt abborre med timjanbetor och brynt smör
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 600 gabborrfilé- eller gösfilé
  • 800 gbetor- blandade gula, röda och polka
  • 1timjan- kruka
  • 2 mskhonung- flytande
  • 1 mskolivolja
  • 1 tskflingsalt- + 1 tsk + 0,5 tsk
  • 1 msksmör- + 50 g smör
  • 1salladslök- knippe
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 5 mskbalsamvinäger

Gör så här

  1. Skala och skär betorna i ca 1 cm tjocka skivor. Koka rödbetorna  i en kastrull och de andra betorna i en annan kastrull i lättsaltat vatten tills de är mjuka.

  2. Hacka timjanen. Låt betorna rinna av och blanda dem med timjan, honung, olivolja och 1 tsk flingsalt.

  3. Ansa och strimla salladslöken. Skär bort eventuella ben från fisken. Krydda fisken med 1 tsk flingsalt och peppar. Stek den i 1 msk smör i en stekpanna ca 2 min på varje sida. Ta upp fisken på ett fat så länge.

  4. Bryn smöret i stekpannan. Tillsätt salladslök och vinäger. Servera fisken med det brynta smöret och betor.

Vad tyckte du om receptet?