Läs också:
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En saftig och god nötstek på fransyska som tillagas på låg temperatur i ugnen under lång tid. Njut av den som en underbart god söndagsmiddag med rotfrukter och en krämig sherrysås med grädde.
Krydda köttet runtom och bryn väl i smör. Lägg i en form. Skala morötter, selleri och lök och skär i bitar.
Lägg runt om köttet och häll på vattnet. Sätt i en stektermometer och tillaga i ugn, 125 grader. Ös med skyn då och då.
När temperaturen är 65 grader, är köttet rosa, vid 75 grader är det genomstekt. Det tar cirka 1 1/2 timme. Låt köttet vila i 10 minuter.
Häll skyn i en kastrull och koka upp tillsammans med grädde, sherry och fond. Red av och koka i 3 minuter.
Smaka av med salt, peppar och sirap. Skiva köttet och servera.
Läs också:
Recept från Mitt kök