Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på steamed buns med halstrad tonfisk och srirachamajonnäs. Mjuka bröd fylls med kryddig majonnäs och färsk tonfisk.
Steamed buns: Värm vattnet till 37°. Smula jästen i en bunke. Häll över vattnet och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt 1 msk olja, socker, salt och mjölet blandat med bakpulver. Arbeta till en glansig, seg och slät deg. Låt jäsa övertäckt 40–50 min.
Picklad rödlök: Blanda ättika, socker och vatten i en kastrull.
Koka upp och låt kallna. Skala och skär rödlöken i tunna ringar. Lägg löken i lagen och ställ i kylen. Låt stå ca 1 timme.
Srirachamajonnäs: Lägg äggulorna i en skål. Tillsätt oljan droppvis under vispning och vispa till en tjock majonnäs. Krydda med srirachasås, limesaft, salt och chiliflakes.
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela den i 12 bitar och forma små bollar. Kavla ut bollarna till ovala bröd. Pensla på 1 msk olja och vik den ena sidan över den -andra. Lägg de vikta bullarna på klippta bitar smörgåspapper. Låt jäsa 50–60 min.
Hetta upp vatten i en kastrull. Ställ över en bambulåda eller ånginsats och lägg ner så många bullar som får plats. Har du ingen bambulåda går det fint att ånga en bulle i taget i ett durkslag. Ånga bullarna över kokande vatten ca 6 min. Ta upp och låt svalna.
Tonfisk: Krydda tonfisken på båda sidor med salt och peppar. Halstra i en het panna med olja 30–40 sekunder på varje sida och ta bort från värmen. Skär tonfisken i skivor.
Fyll bröden med tonfisk, lök och majonnäs. Toppa med koriander och sesamfrön.