Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Steak sandwich med örtcrème

Recept på steak sandwich med örtcrème. Örtcrème som blir över kan serveras till grillad kyckling eller lax.

Steak sandwich med örtcrème
Steak sandwich med örtcrème
Steak sandwich med örtcrème
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 2ciabatta- eller ljust surdegsbröd
  • 1 skivaryggbiff- gärna hängmörad (150 g)
  • 0,5 msksmör
  • 2 krmsalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald
  • 1orange paprika
  • 4körsbärstomater
  • 0,25rödlök
  • 50 gsalladsblad- blandade

Ötrcrème, ca 2 1/2 dl

  • 1 krukabasilika
  • 0,75 dlmajonnäs
  • 1vitlöksklyfta- liten
  • 1 dlcrème fraiche
  • 0,5 tskcitron- pressad
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Ta fram köttet och låt det bli rumsvarmt. Stek i smör ca 3 min på varje sida. Krydda med salt och peppar. Låt köttet kallna. 

  2. Kärna ur och strimla paprikan.  Halvera tomaterna. Skala och skiva löken. 

  3. Örtkräm: Mixa basilikan (spara några blad till garnering) med majonnäs och skalad vitlök. Blanda ner crème fraichen och krydda med citronsaft, salt och peppar. 

  4. Dela brödet och bred på örtkrämen. Fördela sallad och grönsaker över bröden. Skär biffen i skivor och fördela på grönsakerna. Toppa med några basilikablad och eventuellt lite mer örtkräm. 

  5. Lägg på locken och packa ihop smörgåsarna så att de går lätt att ta med sig på utflykten. 

Vad tyckte du om receptet?