Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Laga grytan kvällen före så är det bara att baka över den dagen efter. Receptet är till 6 personer eftersom märgpipa eller högrev oftast säljs i större bitar. Grytan kan ätas utan filodeg, servera gärna med potatis och en krispig grönsallad.
Skär köttet i små bitar, ca 1 cm stora. Skala och finhacka löken. Bryn köttet på hög värme i 1 msk olja ca 2 min. Blanda ner lök, salt och peppar och låt det steka med ca 1 minut. Häll över allt i en gryta. Blanda ner mjöl, worcestersås och porter. Låt grytan puttra ca 25 min under lock.
Sätt ugnen på 200°. Ansa och skär champinjonerna i fjärdedelar. Stek svamparna i 1/2 msk olja ca 3 min tills de får fin färg. Blanda ner dem samt timjan i grytan. Häll över alltsammans i en ugnssäker form.
Täck formen med flera lager tunn filodeg. Pensla med 1 msk olja mellan lagren. Tillaga i nedre delen av ugnen ca 20 min. Servera med extra timjan. Ca 480 kcal per portion, 12 g fett, 39 g protein, 47 g kolhydrater