Recept och styling: Christina Asplund Foto: Thomas Carlén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Var noggrann när du köper flankstek. Köttet måste vara mört, så kolla att det mörats minst två veckor – upp till fem veckor. Är köttet vacuumpackat kan den möras i din egen kyl. Choronsås är bea med tomatpuré. Hur gott som helst. Gör den enkelt med rumstempererat smör.
Putsa och rumstemperera köttet. Torka av det med hushållspapper och pensla köttet med olja. Salta och peppra köttet.
Grilla på hög värme på båda sidor. Vänd och grilla långsamt under lock, cirka 6 minuter, beroende på önskad stekgrad. Vänd en gång under tiden. Låt köttet vila 10 minuter, innan det skärs upp i tunna skivor – tvärs över muskelfibrerna.
Choronsås: Koka dragonvinäger, vatten, stött vitpeppar och persiljestjälkar i en kastrull, tills hälften av vätskan återstår. Sila vätskan i en kastrull och vispa ner äggulorna på svag värme. När såsen börjar tjockna – ta kastrullen från värmen och vispa ner smöret i klickar. Tillsätt dragon, tomatpuré och smaka av med salt.
Servera med choronsås, sötpotatis-strips, som tillagas av frysta strips i ugnen samt tomatsallad med salladslök.
Recept och styling: Christina Asplund Foto: Thomas Carlén
Recept från Mitt kök