Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Steak and Ale Pie

Recept på Steak and Ale Pie. Den mustiga grytan får koka i ale och toppas med deglock. Om du vill kan du servera potatismos och kokta ärter eller andra grönsaker till.

Steak and Ale Pie
Steak and Ale Pie
Steak and Ale Pie
Recept på Steak and Ale Pie. Foto: Malin Hoelstad

Ingredienser

  • 800 gmärgpipa- benfri, eller högrev
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 200 gskogschampinjoner- eller annan svamp
  • 3 msksmör
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 3 mskvetemjöl
  • 3 msktomatpuré
  • 5 dlale
  • 2 tärningarköttbuljong- gärna ekologiska
  • 1 mskworcestershiresås
  • 2lagerblad
  • 1 rullesmördeg- kyld, (250 g)

Pensling

  • 1ägg

Gör så här

  1. Skär köttet i bitar, ca 3 x 3 cm. Skala och skär löken i klyftor. Skala och grovhacka vitlöken. Ansa och skär champinjonerna i klyftor.

  2. Stek lök, vitlök och champinjoner i smör i en stekpanna. Lägg över i en gryta.

  3. Bryn grytbitarna i smör i omgångar tills de fått fin färg. Lägg över i grytan. Krydda med salt och peppar.

  4. Pudra över mjölet och tillsätt tomatpurén. Rör om noggrant. Häll i ale, smulade buljongtärningar, worcestersås och lagerblad.

  5. Låt grytan sjuda under lock ca 1 1/2 timme, tills köttet är mört. Låt svalna.

  6. Sätt ugnen på 225°. Häll grytan i en pajform och rulla över smördegslocket. Tryck fast det runt kanterna, skär rent och skär ut ca 6 hål i pajlocket.

  7. Pensla locket med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 15–20 min, tills degen är gyllene. Servera pajen genast. 

Vad tyckte du om receptet?