Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stark pepparsås


En fantastiskt god sås som innehåller såväl habanero som vitlök och ingefära.

Stark pepparsås

Stark pepparsås

Stark pepparsås

Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 1habanero- medelstor, färsk eller 3-4 röda chili
  • 2vitlöksklyftor
  • 0,5gul lök
  • 3 medelstoratomater- färska,, väldigt mogna
  • ingefära- en bit färsk (cirka 1-2 cm lång)
  • 0,5 tsksalt

Gör så här

  1. Skala löken och ingefäran.

  2. Lägg allt i en matberedare och mixa ihop i ett par minuter.

  3. Styrkan påverkas också av mängden tomater och hur saftiga de är.

  4. Såsen passar till både fisk- och kötträtter men ska helst användas vid sidan om någon annan sås.

  5. Tänk på att alla varor är färska och därför ska rester bevaras i kylskåp.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök