Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ssamjang – koreansk dippsås

Att linda in maten i salladsblad är en gammal tradition i Korea kallat ssam.  Ssam betyder wraps eller omsluten mat och jang står lite förenklat för sås. Ssamjang är alltså en dipp eller wrapsås som man toppar kött och tillbehör med. Såsen har mycket umamismak och smakar både sött och salt.

Ssamjang – koreansk dippsåsSsamjang – koreansk dippsåsSsamjang – koreansk dippsås
Ssamjang Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 3vitlöksklyftor
  • 1 dldoenjang (koreansk sojabönpasta)
  • 0,5 dlgochujang- (koreansk chilipasta)
  • 2 mskrisvinäger
  • 1 mskrostad sesamolja
  • 1 mskflytande honung

Gör så här

  1. Skala och finhacka vitlöken. Vispa ihop samtliga ingredienser.

Vad tyckte du om receptet?