Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sriracha poké bowl

En härlig Hawaii poké bowl! Poké betyder att skära i bitar på hawaiianska. Rätten kom till när fiskbitar från gårdagens fångst smaksattes i en marinad. Gott och nyttigt! På Hawaii serveras den här varianten ofta med tonfisk i stället för lax

Sriracha poké bowl
Sriracha poké bowl
Sriracha poké bowl
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 500 glax- skinnfri filé, gärna salmalax
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmvitpeppar- malen
  • 1 dlmajonnäs
  • 12 msksrirachasås- (beroende på hur strakt man vill ha)
  • 1polkabeta
  • 2avokado
  • 70 gsallad- blandad
  • 150 galgsallad
  • 1 tsksesamfrön- svarta eller vita
  • 1lime- i klyftor

Gör så här

  1. Skär laxen i centimeterstora kuber. Strö över saltet och pepparn.

  2. Blanda ihop majonnäsen och srirchasåsen. Vänd ner laxen i majonnäsen.

  3. Skala och svarva polkabetan eller skär den i tunna strimlor, lägg strimlorna i en skål med kallt vatten. Häll av vattnet efter ett par minuter.

  4. Dela avokadon på längden, skala och skär avokadon i tunna skivor, forma skivorna till en avokadoros eller skär dem i centimeterstora kuber.

  5. Servering: Lägg sallad i portionsskålar. Lägg på laxblandningen, avokado, polkabeta och algsallad. Strö över sesamfrön och garnera med limeklyftor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök