Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Squashsoppa med pepparrotsklick

Squash är mycket gott i soppa. Här smaksätter jag den med finhackad dill och serverar med pepparrotsklick.

Squashsoppa med pepparrotsklick
Squashsoppa med pepparrotsklick
Squashsoppa med pepparrotsklick
Annika Broman

Ingredienser

  • 1gul lök
  • 600 gsquash
  • margarin- eller smör att steka i
  • 1 mskvetemjöl
  • 2grönsaksbuljongtärningar- + 6 dl vatten
  • 2,5 dlmellangrädde
  • 0,5 dldill- finhackad
  • salt
  • pepparrot- klick
  • 100 gphiladelphia
  • 12 mskpepparrot- finriven
  • salt
  • peppar

Servering

  • bröd
  • pepparrot- finriven

Gör så här

  1. Hacka löken och skär squashen i tunna skivor. Fräs löken i en kastrull så att den blir mjuk och glansig.

  2. Fräs squashen, lite i taget, i kastrullen.

  3. Tillsätt mjölet och rör med en trägaffel. Späd med buljongtärning, vatten och grädde.

  4. Låt soppan koka under omrörning i 10-15 minuter. Smaka av med dill och salt.

  5. Blanda philadelphiaost, pepparrot, salt och peppar till en röra. Servera soppan med pepparrotsklick, bröd och lite finriven pepparrot att strö över.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök