Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Squashsoppa med gravad lax

Squash är mycket gott i soppa. Servera den som här med hemgjorda krutonger, gravad lax och lite lätt crème fraiche. Bäst blir det om du tar med tillbehören i egna små lådor.

Squashsoppa med gravad lax
Squashsoppa med gravad lax
Squashsoppa med gravad lax
Annika Broman

Ingredienser

  • 1gul lök
  • 2squash
  • margarin- eller smör att steka i
  • 8 dlvatten- + 2 hönsbuljongtärningar
  • 1,5 dllätt crème fraiche- ca

Tillbehör

  • 2formbröd
  • olivolja- att steka i
  • 200 ggravad lax

Servering

  • bröd

Gör så här

  1. Hacka löken och skär squashen i skivor. Fräs lök och squash i en gryta. Häll på vatten och buljongtärningar och låt soppan koka tills squashen är mjuk, det tar cirka 20 minuter.

  2. Kör med en stavmixer (eller använd en matberedare) till en slät soppa. Tillsätt crème fraichen och låt soppan bli varm.

  3. Skär formbrödet i tärningar och stek dem i olivolja i en stekpanna. Skär laxen i breda strimlor.

  4. Lägg krutonger, lax, och crème fraiche i var sin liten låda. Servera soppan med tillbehören och gärna en smörgås.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök