Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Squashplättar med rom

Ljusgröna plättar med fiskrom blir en läcker måltid. Man kan byta rommen mot skivor av kallrökt lax – eller ta båda.

Squashplättar med rom
Squashplättar med rom
Squashplättar med rom

Ingredienser

  • 3squash
  • 0,5lök- riven gul
  • 3ägg
  • 0,5 dlvetemjöl
  • 1 tsksalt
  • 2 krmpeppar
  • 2 msksmör
  • 2 dlturkisk yoghurt- eller lätt creme fraiche
  • 2 mskdill- hackad
  • 100 gfiskrom- valfri sort eller rökt lax
  • salt- ev.

Tillbehör

  • sallad

Gör så här

  1. Riv squashen grovt. Blanda den med lök, ägg, vetemjöl, salt och peppar. Stek plättarna i smör i plättlaggen eller i en stekpanna med släpplätt-beläggning.

  2. Blanda yoghurt med dill. Smaka av med salt.

  3. Servera med fiskrom eller rökt lax, dillyoghurt och sallad.

Vad tyckte du om receptet?