Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Häll mjöl och salt i matberedarens skål. Tillsätt det kalla smöret i små kuber. Mixa snabbt ihop till en smulig massa, eller använd fingertopparna. Tillsätt vattnet och mixa snabbt ihop till en degboll.
Tryck ut degen i en form som mäter 26 centimeter i diameter, gärna med löstagbar kant. Nagga bottnen med en gaffel. Ställ in formen minst 1 timme i kylen.
Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen cirka 10 minuter.
Grovriv squashen, lägg den i ett durkslag och blanda med 1/2 tsk salt. Låt stå cirka 15 minuter. Pressa vätskan ur squashen.
Skölj och strimla purjolöken och hacka vitlöken. Fräs lök och vitlök i olivolja utan att det tar färg. Blanda ner squashen och låt den fräsa med någon minut. Vänd ner spenaten och fräs ytterligare någon minut, tills spenaten sjunken ihop.
Blanda grönsaker och smulad fetaost i det förgräddade pajskalet. Vispa ihop ägg, kesella mjölk, salt och peppar. Häll äggstanningen i pajskalet.
Grädda pajen i mitten av ugnen cirka 40 minuter.
Recept från Mitt kök