Recept: Kerstin Svensson
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på enkel och god squashpaj. Servera gärna med en matig sallad.
Hacka samman smör och allt mjöl till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i en pajform, 24 centimeter i diameter. Nagga och ställ kallt i 30 minuter. Förgrädda i ugn, 225 grader, 10 minuter.
Skölj och skiva purjolöken. Skiva squashen och droppa över citronsaft. Fräs purjolöken i olja i 2 minuter.
Lägg i squashen och fräs ett par minuter till. Lägg grönsakerna i pajskalet. Skiva tomaterna och lägg ovanpå.
Strö över osten. Vispa ihop ägg, grädde och oregano och häll i formen. Grädda i ugn, 225 grader, i 25-30 minuter.
Recept: Kerstin Svensson
Recept från Mitt kök