Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Squashpaj – enkelt recept

Recept på enkel och god squashpaj. Servera gärna med en matig sallad.

Squashpaj – enkelt recept
Squashpaj – enkelt recept
Squashpaj – enkelt recept
Foto: Olof Abrahamsson

Pajdeg

  • 2 dlvetemjöl
  • 1 dlgrahamsmjöl
  • 125 gsmör- eller margarin
  • 2 mskvatten- kallt

Fyllning

  • 0,5purjolök
  • 2 mskolivolja
  • 1squash
  • 1 mskcitron- pressad
  • salt- peppar
  • 2tomater- gärna plommontomater
  • 2 dlost- riven
  • 2ägg
  • 1,5 dlvispgrädde
  • 1 mskoregano- färsk eller 1 tsk torkad

Gör så här

  1. Hacka samman smör och allt mjöl till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.

  2. Tryck ut degen i en pajform, 24 centimeter i diameter. Nagga och ställ kallt i 30 minuter. Förgrädda i ugn, 225 grader, 10 minuter.

  3. Skölj och skiva purjolöken. Skiva squashen och droppa över citronsaft. Fräs purjolöken i olja i 2 minuter.

  4. Lägg i squashen och fräs ett par minuter till. Lägg grönsakerna i pajskalet. Skiva tomaterna och lägg ovanpå.

  5. Strö över osten. Vispa ihop ägg, grädde och oregano och häll i formen. Grädda i ugn, 225 grader, i 25-30 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Kerstin Svensson

Recept från Mitt kök