Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Squashkaka med apelsinglasyr

Att baka en kaka med riven squash är inte konstigare än att baka en morotskaka. Squashen ger egentligen inte så mycket smak, men gör kakan saftig. Smaken får alla kryddor, valnötterna och chokladen står för.

Squashkaka med apelsinglasyr
Squashkaka med apelsinglasyr
Squashkaka med apelsinglasyr
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 3 stägg
  • 4 dlråsocker
  • 5 dlsquash- grovriven
  • 1,5 dlsolrosolja
  • 1 stapelsin- tvättad, rivet skal från
  • 3,5 dlvetemjöl
  • 1 tsksalt
  • 1 tskbikarbonat
  • 0,5 tskbakpulver
  • 2 tskkanel
  • 0,5 tskingefära- malen
  • 1 tskkardemummakärnor- nystötta
  • 0,5 tskmuskot- riven
  • 2 dlvalnötskärnor- hackade
  • 100 gmörk choklad- hackad

Apelsinglasyr

  • 100 gnaturell färskost- rumsvarm philadelphiaost
  • 50 gsmör- rumsvarmt
  • 2,5 dlsiktat florsocker
  • 1,5 tskvaniljsocker
  • 0,5 stapelsin- tvättad, rivet skal från

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter.

  2. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner squash, olja och apelsinskal. Blanda mjöl, salt, bikarbonat, bakpulver och kryddor. Vispa ner mjölet i smeten. Vänd ner nötter och choklad.

  3. Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen cirka 1 1/4 timme. Känn med en prov- sticka att kakan är färdiggräddad.

  4. Rör samman ingredienserna till apelsinglasyren och bred den över den kalla kakan.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök