Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Squashbröd med parmesanost

Ett mellanting mellan bröd och grönsakspizza. Perfekt till en soppa eller sallad, men också gott som tilltugg eller matsäck.

Squashbröd med parmesanost
Squashbröd med parmesanost
Squashbröd med parmesanost
Ove Lindfors

Deg

  • 25 gjäst
  • 2 dlvatten
  • 1 tsksalt
  • 2 tskolivolja
  • 4,5 dlsiktat dinkelmjöl- el vanligt vetemjöl special

Fyllning

  • 2 stsquash
  • olivolja
  • 1 mskrosmarin- färsk, hackad
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • 1 dlparmesan- nyriven, cirka

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt, olivolja och mjöl. Arbeta kraftigt ihop till en deg. Låt jäsa under duk cirka 1 timme.

  2. Skär under tiden squashen i tunna skivor. Stek skivorna på båda sidor i olivolja så de får fin färg. Låt dem rinna av på hushållspapper.

  3. Sätt ugnen på 250 grader. Ta upp och knåda degen på mjölat bord. Kavla ut den till en tunn platta, stor som en plåt. Flytta över degplattan till en plåt med bakplåtspapper och rulla in degkanten lite grann.

  4. Pensla degen med olivolja. Fördela squashen i rader över degen. Strö över rosmarin, salt, peppar och parmesanost. Ringla över lite olivolja.

  5. Grädda brödet i mitten av ugnen cirka 15 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök