Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Squash- och tortillatårta med stekta kantareller

Små fina sommarkantareller tronar på toppen av tortillatårtan.

Squash- och tortillatårta med stekta kantareller
Squash- och tortillatårta med stekta kantareller
Squash- och tortillatårta med stekta kantareller
Foto: Per Ranung

Squash- och tortillatårta med stekta kantareller

  • 1 förptortillabröd- (ca 340 g)
  • 2 storasquash- (à 400 g)
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 mskrapsolja
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 75 glagrad ost- (17%), riven

Röra

  • 500 gkantareller
  • 1 litengul lök
  • 1 msksmör
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 2 dlgräddfil

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Ansa och skär squashen i små tärningar. Skala och finhacka lök och vitlök.

  2. Fräs squash, lök och vitlök i olja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Blanda i hälften av osten. Lägg ihop tortillabröden med squashfräset emellan på en plåt med bakplåtspapper.

  3. Strö på resten av osten. Gratinera mitt i ugnen 8–10 min.

  4. Ansa kantarellerna och dela dem om de är stora. Skala och finhacka löken. Stek svamp och lök i smör tills de fått fin färg. Krydda med salt och peppar.

  5. Skär tortillatårtan i bitar och servera med kantareller och en klick gräddfil.

Vad tyckte du om receptet?