Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En bit av den goda vegetariska tomat- och squashpizzan är helt okey ur näringssynpunkt. Servera med sallad och smal dressing. Frukt till dessert.
Deg: Blanda degen enligt anvisningarna på förpackningen. Dela den i 2 delar och kavla ut till 2 avlånga pizzor som båda får plats på plåten, ca 15x30 cm. Lägg dem på bakplåtspapper.
Fyllning: Skala och finhacka löken. Skär tomaterna i små bitar. Fräs lök och tomater i en liten kastrull ca 2 min. Tillsätt tomatpuré, salt och vatten. Låt koka ihop ca 5 min.
Sätt ugnen på 250°. Fördela tomatsåsen på bottnarna. Skiva squash och tomat. Lägg det på pizzorna och strö på timjan och ost.
Grädda pizzorna i mitten av ugnen ca 10 min. Ca 425 kcal, varav 13 g fett.