Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Squash- och tomatpizza

En bit av den goda vegetariska tomat- och squashpizzan är helt okey ur näringssynpunkt. Servera med sallad och smal dressing. Frukt till dessert.

Squash- och tomatpizza
Squash- och tomatpizza
Squash- och tomatpizza

Ingredienser

  • 1pizzamix- kungsörnen påse

Fyllning

  • 1lök- gul
  • 5tomater- soltorkade, inlagda i olja
  • 1 msktomatpuré
  • 1 tsksalt
  • 1 dlvatten
  • 0,5squash
  • 4tomater
  • 1 tsktimjan
  • 2 dlost- riven, mager 10 %

Tillbehör per person

  • äpple
  • sallad- blandad

Gör så här

  1. Deg: Blanda degen enligt anvisningarna på förpackningen. Dela den i 2 delar och kavla ut till 2 avlånga pizzor som båda får plats på plåten, ca 15x30 cm. Lägg dem på bakplåtspapper.

  2. Fyllning: Skala och finhacka löken. Skär tomaterna i små bitar. Fräs lök och tomater i en liten kastrull ca 2 min. Tillsätt tomatpuré, salt och vatten. Låt koka ihop ca 5 min.

  3. Sätt ugnen på 250°. Fördela tomatsåsen på bottnarna. Skiva squash och tomat. Lägg det på pizzorna och strö på timjan och ost.

  4. Grädda pizzorna i mitten av ugnen ca 10 min. Ca 425 kcal, varav 13 g fett.

Vad tyckte du om receptet?