Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Squash- och paprikasoppa

En vackert gul soppa som får sin färg av squash, paprika och majs.

Squash- och paprikasoppa
Squash- och paprikasoppa
Squash- och paprikasoppa

Ingredienser

  • 0,5squash- gul (ca 150 g)
  • 1paprika- gul
  • 1 msksmör
  • 1 mskvetemjöl
  • 1buljongtärning- Knorr örtagården
  • 6 dlvatten
  • 1 krmdijonsenap
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • några citrontimjankvistar
  • 1,5 dlmajs

Tillbehör

  • timjan
  • 4grovt bröd- skivor (à 30 g)
  • 4mager ost- tunna skivor (40 g)

Gör så här

  1. Riv squashen grovt. Skölj, kärna ur och hacka paprikan.

  2. Fräs squash och paprika i smör ca 5 min. Rör ner vetemjöl och kör blandningen i en mixer till puré eller mixa direkt i kastrullen. Häll tillbaka i kastrullen.

  3. Tillsätt buljongtärning och vatten och rör tills soppan börjar koka. Sjud soppan i några minuter.

  4. Smaka av med senap, salt, svartpeppar och hackad timjan. Tillsätt majs och låt koka upp före servering.

  5. Servera med timjankvistar som dekoration och grovt bröd med ost.

Vad tyckte du om receptet?