Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
När grönsakerna är som bäst ska man passa på att njuta av dem! Den här squashen är riktigt god som tillbehör till lammkött, kyckling lax, och grillad lammkorv.
Sätt ugnen på 175 grader. Skär squashen i cirka 8 centimeter långa bitar.
Skär eller hyvla bort en tunn skiva undertill så de ligger stadigt. Skär ut tunna jack, men inte tvärs igenom.
Lägg squashen i en smord ugnsfast form.
Skiva vitlöken tunt och lägg i springorna. Ringla över lite olivolja och krydda med salt och peppar.
Stek i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
Skiva löken och tomaterna. Hacka sardellerna. Fördela lök, tomater, sardeller, citronskal och timjankvistar i springorna.
Ringla över lite mer olivolja och salta och peppra. Stek ytterligare cirka 20 minuter.
Recept från Mitt kök