Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Squash à la ratatouille

När grönsakerna är som bäst ska man passa på att njuta av dem! Den här squashen är riktigt god som tillbehör till lammkött, kyckling lax, och grillad lammkorv.

Squash à la ratatouille
Squash à la ratatouille
Squash à la ratatouille
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 kgsquash- cirka
  • 3vitlöksklyftor
  • olivolja
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • 2rödlökar- färska
  • 2tomater
  • 6sardellfiléer
  • 1citron- rivet skal
  • timjankvistar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skär squashen i cirka 8 centimeter långa bitar.

  2. Skär eller hyvla bort en tunn skiva undertill så de ligger stadigt. Skär ut tunna jack, men inte tvärs igenom.

  3. Lägg squashen i en smord ugnsfast form.

  4. Skiva vitlöken tunt och lägg i springorna. Ringla över lite olivolja och krydda med salt och peppar.

  5. Stek i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.

  6. Skiva löken och tomaterna. Hacka sardellerna. Fördela lök, tomater, sardeller, citronskal och timjankvistar i springorna.

  7. Ringla över lite mer olivolja och salta och peppra. Stek ytterligare cirka 20 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök