Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Spröda spenatstänger med fetaost

Spröda drinktilltugg med spenat, fetaost, chili och mynta. Tilltuggen är godast nygräddade, men kan förberedas och läggas på en skärbräda med bakplåtspapper i kylen. Sen är det enkelt att grädda strax innan gästerna kommer.

Spröda spenatstänger med fetaost
Spröda spenatstänger med fetaost
Spröda spenatstänger med fetaost
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2vitlöksklyftor
  • 120150 gbabyspenat
  • olivolja
  • 1röd chili
  • 1 rullesmördeg- kyld, 250 g
  • 100 gfetaost
  • 2 mskmynta- hackad
  • 1ägg
  • pumpakärnor
  • flingsalt

Gör så här

  1. Hacka vitlöken. Fräs vitlök och spenat i lite olivolja tills spenaten sjunkit ihop. Kärna ur och hacka chilin.

  2. Sätt ugnen på 225 grader. Rulla ut degen. Lägg på spenatfräs, chili, smulad ost och mynta. Vik degen dubbel och tryck försiktigt ihop.

  3. Skär degen i cirka 2 centimeter breda remsor. Vrid remsorna och lägg över på en plåt med bakplåtspapper.

  4. Pensla med uppvispat ägg. Strö på pumpakärnor och lite flingsalt. Grädda i mitten av ugnen cirka 12 minuter. Servera nygräddade.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök