Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Spröda skinksnacks


Spröda tilltugg med skinka, ­basilika och parmesanost. De är godast nygräddade, men kan ­förberedas och läggas på en skärbräda med ­bakplåtspapper i kylen. Sedan är det enkelt att flytta över pappret på en plåt och grädda strax innan gästerna kommer.

Spröda skinksnacks
Spröda skinksnacks
Spröda skinksnacks

Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1chili- röd
  • 1 krukabasilika
  • 1 rullesmördeg- kyld, rektangulär, 250 g
  • 1 pktparmaskinka- skivad, 80 g
  • 1 dlparmesan- riven
  • 1ägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Kärna ur och hacka chilin. Strimla basilikan.

  2. Rulla ut smördegen. Lägg på skinka, chili, basilika och ost. Vik degen dubbel och skär i cirka två centimeter breda remsor.

  3. Vrid ­remsorna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

  4. Pensla stängerna med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen cirka 12 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök