Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Spröda laxknyten

Laxfyllning i frasigt knyte – försvinnande gott.

Spröda laxknytenSpröda laxknytenSpröda laxknyten

Ingredienser

  • 125 ggravlax- skivad
  • 125 glax- färsk, skinn- och benfri
  • 2schalottenlökar
  • 1 dlcrème fraiche
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Ta fram och tina degen.

  2. Skär laxen i små tärningar. Skala och finhacka löken. Blanda laxen med lök, creme fraiche och svartpeppar.

  3. Lägg ut filodegsarken och lägg en sked laxröra mitt på varje. Pensla kanterna med uppvispat ägg. Vik in hörnen och forma till knyten eller avlånga paket. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?