Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sportlovspaella

Ett stort fat med allt i ett är praktiskt i sportstugan. Grillad kyckling, musslor och chorizo blandas i paellan i det här enkla receptet.

Sportlovspaella
Sportlovspaella
Sportlovspaella
Recept på en förenklad paella som passar perfekt på sportlovet. Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 1 burkmusslor- (à 250 g)
  • 1 dllök- gul, finhackad
  • 1 mskolivolja
  • 0,5 gsaffran- eller 1 msk gurkmeja
  • 3vitlöksklyftor- skivade
  • 3 dlarborioris- eller avorioris
  • 8 dlhönsbuljong
  • 3 dlgröna ärtor- (200 g)
  • 2röda paprikor
  • 2chorizo- skivade
  • 2 tskrapsolja
  • 1kyckling- grillad
  • 1 dlsvarta oliver
  • 2 mskpersilja- hackad

Gör så här

  1. Häll av spadet från musslorna och spara det. Lägg musslorna kallt. Fräs löken i olja i en kastrull tillsammans med saffran och vitlök. Häll i ris, buljong och musselspad. Koka upp och lägg på ett lock. Låt riset sjuda på svag värme ca 20 minuter. Rör om ibland. Lägg i ärterna.

  2. Strimla paprikan. Njukstek den tillsammans med korven i lite olja. Bena ur kycklingen och skär små bitar.

  3. Lägg paprika, korv och kycklingkött i grytan och sjud ytterligare 5 minuter. Strö över oliver och persilja.

Vad tyckte du om receptet?