Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Spjäll med aprikos och chili


Nä, jag brukar inte marinera. Jag är inte så mycket för att krydda grejer överhuvudtaget innan de ska grillas. Salt och citron. That's it. Men ingen regel utan undantag...

Spjäll med aprikos och chili

Spjäll med aprikos och chili

Spjäll med aprikos och chili

HELEN PÉ

Ingredienser

  • 2 mskjalapeño- hackad inlagd (finns på burk)
  • 2 dlaprikospuré- (barnmatsvarianten i burk är bra, den mixad med päron funkar också)
  • 1 mskvinäger
  • 1 mskolja
  • salt
  • 1 kgrevbensspjäll- tjocka

Gör så här

  1. Blanda jalapeñon med aprikospurén, ­vinägern och oljan. Smaka av med salt.

  2. Kladda in spjället med aprikosröran. Kör 4 timmar i rök eller lika länge i grillen på cirka 150 grader. Elda med både briketter och björkved och ha locket på.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök