Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Spiskumminkryddade palsternackschips

Spiskumminkryddade palsternackschips är knaprigt och gott. Variera med andra rotfrukter, t ex betor och morötter i olika färg. Passar perfekt även till stekt kött eller ­kyckling.

Spiskumminkryddade palsternackschipsSpiskumminkryddade palsternackschipsSpiskumminkryddade palsternackschips
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 2palsternackor
  • 2 tskspiskummin
  • 2 tskflingsalt
  • 5 dlrapsolja

Gör så här

  1. Skala palsternackorna och hyvla dem i tunna remsor.

  2. Hetta upp oljan till 160° och fritera palsternackan i omgångar ca 3 min, tills den fått fin färg. Ta upp chipsen med hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper. Krydda med ­spiskummin och salt.

Vad tyckte du om receptet?