Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En något speciell spännande grön färg får glassen med spirulinapulver. Pulvret finns att köpa i hälsokostbutiker.
Koka upp mjölk och grädde. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker. Häll den varma gräddmjölken över äggvispet och sjud till 85° och rör hela tiden. Kyl ner smeten. Låt gärna mogna över natten i kylen.
Tillsätt spirulina och mosa i bananen. Kör i glassmaskin när glassen fryst färdigt, mixa kiwin och låt den gå med några varv i glassmaskinen. Ställ i frysen ca 1 timme.
Skär frukten i bitar. Blanda alla ingredienserna till lagen och marinera frukten strax före servering.