Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Spicy thai peanut pork

Smakrikt, krämigt och passar för alla i familjen. Härliga samsas härliga smaker som kokos, ingefära, sambal oelek och jordnötter. Anpassa chilin efter tycke och smak.

Spicy thai peanut porkSpicy thai peanut porkSpicy thai peanut pork
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 gfläskfärs
  • 1gul lök
  • 2paprikor- gul och grön
  • 30 gingefära- färsk
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 mskrapsolja
  • 12 msksambal oelek
  • 1 burkkokosmjölk- (400 ml)
  • 3 mskjordnötssmör- crunchy
  • 3 mskasiatisk fisksås

Tillbehör

  • basmatiris
  • jordnötter
  • koriander- hackad
  • sambal oelek

Gör så här

  1. Ansa och strimla löken. Kärna ur och finstrimla paprikan. Skala och finriv ingefära och vitlök på rivjärn.

  2. Bryn färsen i olja i en het stekpanna tills den fått fin färg. Rör i lök, paprika, ingefära, vitlök och sambal och stek vidare i ca 3 min.

  3. Tillsätt kokosmjölk, jordnötssmör och fisksås. Låt sjuda utan lock i ca 5 min.

  4. Servera grytan med ris och tillbehör.

Vad tyckte du om receptet?