Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Spicy thai peanut pork

Smakrikt, krämigt och passar för alla i familjen. Härliga samsas härliga smaker som kokos, ingefära, sambal oelek och jordnötter. Anpassa chilin efter tycke och smak.

Petra Lindstrand
Spicy thai peanut pork
Spicy thai peanut pork
Spicy thai peanut pork
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 gfläskfärs
  • 1gul lök
  • 2paprikor- gul och grön
  • 30 gingefära- färsk
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 mskrapsolja
  • 12 msksambal oelek
  • 1 burkkokosmjölk- (400 ml)
  • 3 mskjordnötssmör- crunchy
  • 3 mskasiatisk fisksås

Tillbehör

  • basmatiris
  • jordnötter
  • koriander- hackad
  • sambal oelek

Gör så här

  1. Ansa och strimla löken. Kärna ur och finstrimla paprikan. Skala och finriv ingefära och vitlök på rivjärn.

  2. Bryn färsen i olja i en het stekpanna tills den fått fin färg. Rör i lök, paprika, ingefära, vitlök och sambal och stek vidare i ca 3 min.

  3. Tillsätt kokosmjölk, jordnötssmör och fisksås. Låt sjuda utan lock i ca 5 min.

  4. Servera grytan med ris och tillbehör.

Vad tyckte du om receptet?