Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Spicy räkmacka

Skagen möter Asien och det uppstår ljuv musik. Våga experimentera i köket! Tips: den heta räkröran är också väldigt god på lättsaltade lantchips. Dekorera med gräslök och kanske lite forellrom så är det perfekta drinktilltugget klart.

Receptet är hämtat ur boken "Mycket smak på nolltid" (Bonnier fakta) av Jennie Walldén.

Jennie Walldén
Spicy räkmacka
Spicy räkmacka
Spicy räkmacka
Foto: Magnus Skoglöf

Ingredienser

  • 2vitt bröd- gärna på surdeg
  • smör- till stekning
  • 2salladslökar
  • 2 mskgräslök- finhackad
  • 2 mskmajonnäs- god
  • 2 mskcrème fraiche
  • 13 tsksrirachasås- (beroende på hur spicy du gillar)
  • 1vitlöksklyfta
  • 1lime- i klyftor
  • 150 gräkor- skalade
  • salt
  • svartpeppar- nymald
  • 1 näverädisor
  • 4salladsblad
  • 2 tsksesamfrön- rostade vita

Gör så här

  1. Rosta eller stek brödet i lite smör.

  2. Skiva salladslök tunt. Lägg lite gräslök åt sidan, blanda resten med salladslök, majonnäs, crème fraiche och sriracha. Riv ner vitlöken, pressa ner en limeklyfta och grovhacka räkorna och vänd ner. Rör om. Smaka av med salt och peppar.

  3. Hyvla rädisorna. Lägg salladsblad på brödet, toppa med en rejäl klick räkröra. Strö på rädisor, resterande gräslök och sesamfrön. Servera genast tillsammans med limeklyftor.

Vad tyckte du om receptet?

Skagen möter Asien och det uppstår ljuv musik. Våga experimentera i köket! Tips: den heta räkröran är också väldigt god på lättsaltade lantchips. Dekorera med gräslök och kanske lite forellrom så är det perfekta drinktilltugget klart.

Receptet är hämtat ur boken "Mycket smak på nolltid" (Bonnier fakta) av Jennie Walldén.

Recept från Mitt kök