Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Spett med päron, rucola, camembert och pistasch

Recept på spett med päron och camembert. Välj en ost som är mogen. Spetten kan göras klara i god tid.

Spett med päron, rucola, camembert och pistasch
Spett med päron, rucola, camembert och pistasch
Spett med päron, rucola, camembert och pistasch
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 150 gcamembert
  • 50 gpistaschnötter utan skal
  • 2päron
  • 40 grucola
  • 2 tskbalsamvinäger

Gör så här

  1. Skär osten i cm-stora tärningar. Finhacka pistaschnötterna. Vänd ostbitarna i nöthacket.

  2. Kärna ur och skär päronen i tunna klyftor och därefter i bitar. Trä upp päron på spetten. Vik samman ca 3 blad rucola till ett litet paket och trä upp dem på spetten. Avsluta med osttärningarna.

  3. Lägg upp spetten på en skärbräda eller fat och ringla över balsamvinäger.

Vad tyckte du om receptet?