Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Spett marinerat i citron & rosmarin

Kotlettkött är tacksamt att marinera och grilla på spett.

Spett marinerat i citron & rosmarin
Spett marinerat i citron & rosmarin
Spett marinerat i citron & rosmarin
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 500 gkotlettrad- benfri
  • flingsalt- peppar
  • plattagrillspett

Marinad

  • 0,5citron- rivet skal
  • 1 mskrosmarin- hackad
  • 1 mskkinesisk soja
  • 0,5 dlmajsolja
  • 1 tskketchup

Gör så här

  1. Snitta i fettkanten på köttet. skär köttet längs med kotlettraden i 2 centimeter tjocka stavar. Blanda citronskal, rosmarin, soja, olja och ketchup i en plastpåse. Lägg i köttet och gnid runt marinaden. Låt köttet marinera, cirka 1 timme.

  2. Trä upp två bitar kött på varje grillspett. salta och peppra. Grilla över glöd eller under grillelement i ugnen, 250 grader, cirka 6–8 minuter totalt. Vänd spetten under tiden. servera med citronklyfta, grekisk sallad och yoghurt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök