Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ta del av Greklands fantastiska matkultur! Här serveras kotlett-spett marinerade i soja, rosmarin och citron till en grekisk sallad.
Snitta i fettkanten på köttet. Skär köttet längs med kotlettraden i 2 centimeter tjocka stavar. Blanda citronskal, rosmarin, soja, olja och ketchup i en plastpåse. Lägg i köttet och gnid runt marinaden. Låt köttet marinera, cirka 1 timme.
Trä upp två bitar kött på varje grillspett. Salta och peppra. Grilla över glöd eller under grillelement i ugnen, 250 grader, cirka 6-8 minuter totalt. Vänd spetten under tiden. Servera med citronklyfta, grekisk sallad och yoghurt.
Grekisk sallad: Skölj och riv salladen i bitar. Dela tomaterna, skala och skiva löken tunt. Blanda salladen och toppa med bitar av fetaost och oliver. Ringla över olivolja. Salta och peppra.
Recept från Mitt kök