Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Spett av kotlett marinerat i citron och rosmarin


Ta del av Greklands fantastiska matkultur! Här serveras kotlett-spett marinerade i soja, rosmarin och citron till en grekisk sallad.

Spett av kotlett marinerat i citron och rosmarin

Spett av kotlett marinerat i citron och rosmarin

Spett av kotlett marinerat i citron och rosmarin

THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 500 gkotlettrad- benfri
  • flingsalt- peppar
  • plattagrillspett
  • 0,5citron- rivet skal
  • 1 mskrosmarin- hackad
  • 1 mskkinesisk soja
  • 0,5 dlmajsolja
  • 1 tskketchup
  • sallad- grekisk (se recept nedan), citronklyftor, färsk rosmarin och grekisk yoghurt
  • sallad- Grekisk
  • 2hjärtsallad- eller isbergssallad
  • 150 gplommontomater- små
  • 0,5rödlök
  • 150 gfetaost
  • 0,5 dlsvarta kalamataoliver
  • olivolja
  • salt- peppar

Gör så här

  1. Snitta i fettkanten på köttet. Skär köttet längs med kotlettraden i 2 centimeter tjocka stavar. Blanda citronskal, rosmarin, soja, olja och ketchup i en plastpåse. Lägg i köttet och gnid runt marinaden. Låt köttet marinera, cirka 1 timme.

  2. Trä upp två bitar kött på varje grillspett. Salta och peppra. Grilla över glöd eller under grillelement i ugnen, 250 grader, cirka 6-8 minuter totalt. Vänd spetten under tiden. Servera med citronklyfta, grekisk sallad och yoghurt.

  3. Grekisk sallad: Skölj och riv salladen i bitar. Dela tomaterna, skala och skiva löken tunt. Blanda salladen och toppa med bitar av fetaost och oliver. Ringla över olivolja. Salta och peppra.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök