Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Spetskålssallad med gurka, lime, chili och koriander


Sommarens sallad - passar till allt!

Spetskålssallad med gurka, lime, chili och koriander

Spetskålssallad med gurka, lime, chili och koriander

Spetskålssallad med gurka, lime, chili och koriander

Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 1gurka
  • 0,5 huvudspetskål
  • 1 krukakoriander

Dressing


  • 2lime
  • 0,5grön chili
  • 0,5röd chili
  • 2 mskfisksås
  • salt

Gör så här

  1. Börja med att hyvla gurkan. Dela spetskålen på längden och ta bort roten. Skär spetskål i grova bitar.

  2. Blanda skal och juice från limen med strimlad chili, fisksås och koriander. Smaka av med salt.

  3. Blanda ihop gurkan och kålen med dressingen precis innan servering. Om salladen står för länge tappar den sin fräschör.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök