Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Det är kul att leka med smakerna och göra nya versioner av älskade klassiker. Vi bjuder på grymt goda kåldolmar med spetskål, lammfärs, couscous och en varm tomatsalsa.
Sätt ugnen på 200 grader. Skär bort rotstocken på kålhuvudet. Lossa bladen, ett efter ett och koka i lättsaltat vatten, cirka 3 minuter. Låt rinna av på handduk. Skär den grova mittersta bladnerven lite tunnare med en skalkniv.
Lägg couscousgrynen i en skål och slå över buljongen. Rör om och låt svälla och sedan svalna. Skala och hacka löken. Hacka svampen. Fräs svamp och lök i smör i en stekpanna, cirka 3 minuter.
Blanda couscousen med lök, svamp, lammfärs, ägg, soja, salt, peppar och timjan till en jämn köttfärssmet.
Lägg en sked fyllning på varje kålblad och vik den grova sidan av bladen över färsen. Vik in sidorna och rulla ihop till paket. Lägg kåldolmarna med skarven nedåt i en smord ugnssäker form.
Blanda smält smör, sirap och soja i en skål. Pensla med blandningen och stek kåldolmarna i mitten av ugnen, cirka 30 minuter. Pensla ytterligare en gång under stekningen med skyn i formen.
Skala och hacka vitlöken. Dela tomaterna, tärna paprikorna, hacka oliverna. Fräs vitlök i olivolja i en stekpanna. Tillsätt tomater, paprika och oliver. Smaka av med vinäger, socker, salt och peppar.
Recept från Mitt kök