Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Spenatvåfflor med picklad löksmetana och löjrom

Spenatvåfflor med picklad löksmetana och löjrom är lyxigt och gott. Använd en bra mixerstav med stark motor för att spenaten ska bli helt mixad och våfflorna riktigt gröna.

Spenatvåfflor med picklad löksmetana och löjrom
Spenatvåfflor med picklad löksmetana och löjrom
Spenatvåfflor med picklad löksmetana och löjrom
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 förpvåffelmix- (210 g)
  • 100 gsmör
  • 50 gsmör- färsk
  • 2,5 dlvatten

Picklad löksmetana

  • 1bananschalottenlök
  • 1 mskättiksprit- (12 %)
  • 1,5 mskströsocker
  • 3 mskvatten
  • 100 gsmetana
  • 1 krmsalt

Garnering

  • 0,5citron
  • 50 glöjrom
  • 25 gspenat
  • dillkvistar

Gör så här

  1. Picklad löksmetana: Skala och finhacka löken. Blanda den med ättika, socker och vatten. Låt stå ca 15 min.

  2. Smält smöret och låt det svalna. Mixa spenat och vatten med mixerstav. Vispa ihop våffelmixen med spenatvatten och smör.

  3. Skär citronen i klyftor. Grädda 6 våfflor av smeten.

  4. Låt löken rinna av men spara 1/2 msk av lagen. Vispa smetanan fast med elvisp. Blanda i det mesta av löken och smaksätt med den sparade lagen. Krydda med salt.

  5. Servera de nygräddade våfflorna med löksmetana, löjrom och citron. Garnera med spenat, lök och dillkvistar.

Vad tyckte du om receptet?