Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Spenatvåfflor med halloumi

Matiga våfflor som är extra goda med grekiska tillbehör som halloumi och oliver. Du kan också byta ut halloumin mot fetaost.

Spenatvåfflor med halloumiSpenatvåfflor med halloumiSpenatvåfflor med halloumi
Recept på färgglatt gröna spenatvåfflor med halloumi. Snyggt och gott! Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 3ägg
  • 2 dlvetemjöl
  • 1 dlmjölk
  • 1 tsksalt
  • 1 tskbakpulver
  • 100 gspenat- färsk
  • 50 gsmör

Inlagd rödlök

  • 1rödlök
  • 0,5 dlättiksprit (12 %)
  • 1 dlströsocker
  • 1,5 dlvatten

Tillbehör

  • 150 ghalloumiost
  • 2 mskolivolja
  • 2 dlturkisk yoghurt
  • alfalfagroddar
  • svarta oliver

Gör så här

  1. Inlagd lök: Skala och skiva löken tunt och lägg den i en glasburk. Koka upp ättika, socker och vatten. Låt svalna något. Häll lagen i burken, sätt på locket och låt kallna. Löken är nu klar att ätas, men håller i ytterligare 1–2 veckor i kyl.

  2. Vispa ihop ägg, mjöl, mjölk, salt och bakpulver till en slät smet.

    Skölj spenaten och mixa ner den i smeten, använd matberedare eller stavmixer.

  3. Hetta upp våffeljärnet. Pensla det med smör och grädda våfflor, ca 1 dl smet per våffla. Lägg de färdiggräddade våfflorna undan för undan på ett galler tills alla är gräddade.

  4. Skär halloumin i bitar och stek dem gyllene i olja. Toppa våfflorna med halloumi, inlagd lök, yoghurt, groddar och oliver

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: