Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Matiga våfflor som är extra goda med grekiska tillbehör som halloumi och oliver. Du kan också byta ut halloumin mot fetaost.
Inlagd lök: Skala och skiva löken tunt och lägg den i en glasburk. Koka upp ättika, socker och vatten. Låt svalna något. Häll lagen i burken, sätt på locket och låt kallna. Löken är nu klar att ätas, men håller i ytterligare 1–2 veckor i kyl.
Vispa ihop ägg, mjöl, mjölk, salt och bakpulver till en slät smet.
Skölj spenaten och mixa ner den i smeten, använd matberedare eller stavmixer.
Hetta upp våffeljärnet. Pensla det med smör och grädda våfflor, ca 1 dl smet per våffla. Lägg de färdiggräddade våfflorna undan för undan på ett galler tills alla är gräddade.
Skär halloumin i bitar och stek dem gyllene i olja. Toppa våfflorna med halloumi, inlagd lök, yoghurt, groddar och oliver
Läs också: